17 Ekim 2012 Çarşamba

Nal İşareti

Nal işareti   bazende omega işareti görvi üstlenir,  kesin define işaretidir, eşkiyalar tarafındanda  kullanılmış  önemli  işaretler  arasındadır.
Nal işareti antik dönem insanları tarafından    kullanılsada en çok Ermeni halkı tarafından kullanılan bir işarettir. Ermeniler bu işareti kullanırke kesinlikle işaretin hemen yanına defineyi gömmemişlerdir.
- Nal atın ayağına çakılan bir materyal olduğundan atın geçtiği güzergahta bir mühür anlamı taşır. Nal işaretinden en az iki adet bulunmalıdır.
- Nal şekli Yunan Alfabesinde Omega adlı harfi çağrıştırdığı gibi birçok simyacı tarafından altın simgesi olarak kullanılagelmiştir. Bundan dolayınallarda çivi de aramak ve nalları omega veya mağara girişi işareti ilekarıştırmamak gerekir.
- Nal işareti ile Ay’ı da karıştırmamaklazım. Gerçek nal sembolünde küçük bir nal işareti daha aranmalı vebulunduktan sonra yakın çevresinde dar bir mağara girişi aranmalıdır.Büyük bir ihtimalle define bu mağarada gizlidir. Ancak küçük nalın açıkağzı yönünde girişin aranması kolaylık sağlayabilir.
diye biliniyor.
Başka bir  görüş
Bu işaret de çok ender bulunan bir işarettir. Öncelikle özerinde çivi olup olmadığına dikkat edilir. Çivi  varsa çoğunlukla  6 çivili yada 12 çivili olurlar. Buradaki çivilerin her biri o hazinenin miktarını belirtmektedir. Örneğin 6 çivili nal 60 kilogram hazineyi ifade eder. Anlamı ise; bu işaret iki kısımdan oluşur. Büyük at nalı ve küçük tay ayağı. Büyük at nalı işaretinin 10 metre çevresinde bir taşın üzerinde tay ayağının resmi mutlaka olmalı. Tay ayağını bulduktan sonra işaretin bulunduğu kayanın altını kazınız. Yaklaşık 80 cm de bu işaretin hazinesine ulaşırsınız. Hepsi altın paradır. Bir de büyük nalın bulunduğu kaya ya müjde dediğimiz birkaç tane altın para konulur. Bunun yeri de büyük at nalın işaretinin tam ortasıdır. Zaten orada küçük bir kabartma vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder